22 oktober 2021
19:30

Sunne IK

Referat: Nora HC - Sunne IK

Senast A-laget spelade en seriematch på hemmaplan var nästan prick 1 år sedan, 23 oktober 2020. Tyvärr var inte förutsättningarna de bästa inför matchen pga stort manfall i truppen och inte blev det bättre av att Felix fick kliva av efter isuppvärmningen samt Adam sträckte sig i ryggen och fick kliva av efter första perioden. Men laget skall härdas...
Laget inför nedsläpp blev att vi tvingades spela med två backpar samt tre kedjor där 2 backar fick kliva upp och spela forwards i tredje kedjan. Sunne enligt egen utsago ställde upp med det bästa manskapet man förfogade över.

Första perioden spela Nora stundtals väldigt bra passningsspel och vårdande puck bra och skapande en hel del chanser mot Sunne målet, tyvärr gick allt för många skott över målet under hela matchen. Sunne tar ledningen med 1-0 utan att ha skapat några farliga chanser, Nora förlorar pucken i slottet och pucken når en Sunne spelare vid sidan av den vänstra stolpen och lyckas lirka in den i mål, tid 7:59.
Sunne drar på sig en utvisning, tid 12:37, Nora etablerar ett bra powerplay men lyckas inte sätta dit pucken.
Resultat efter första perioden 0-1, skottstatistik 14-9.

Andra perioden uppträder Nora mycket slarvigt i sitt uppträdande och tappar puck på fel ställen samt bjuder in Sunne ordentligt i egen zon och får långa anfall emot sig. Sunne tar ledningen med 2-0 efter ett bra uppspel i mittzon och sedan en bra individuell prestation av Sunnespelaren som sätter pucken i mål på plockhandssidan, 22:21.
Två utvisnnngar vardera för lagen i perioden där Sunne etablerar bäst anfallsspel.
Resultat efter andra perioden 0-2, skottstatistik 7-14.

Inför tredje perioden är det inte några nöjda spelare i Noras omklädningsrum. Vi pratar om att varje spelare måste ta ansvar för sin egen prestation på isen samt att vi måste höja tävlingsnivån ett par snäpp inför tredje perioden.
Vi gör några ändringar i laget för att skapa energi.
Nora får en kalasstart på tredje perioden när Axel gör 1-2 efter bra passningsspel av Tobbe och Maxi, tid 41:15 men Sunne svarar och gör 1-3 bakom en skymd Kevin i mål, tid 43:47.
När Nora drar på sig en utvisning tar Sunne timeout för att samla ihop styrkorna och försöka avgöra matchen med att sätta sitt fjärde mål, tid 46:26. Nora spelar av boxplayspelet mycket bra och har initiativet i spelet och Sunne har svårt att hänga med. Sunne drar på sig en utvisning och Nora tar samtidigt en timeout för att enbart vila spelarna, tid 54:05. Sunne är mer slutkörda än Nora och drar på sig ytterligare två utvisningar inom en minut och Nora får spela 5 mot 3. Det tar 35 sekunder från nedsläpp innan Nora gör 2-3 av Axel efter pass från Simon B. Nora fortsätter skölja över Sunne som drar på sig ytterligare en utvisning genom att lyfta pucken över plexiet från egen zon, fortsatt spel 5 mot 3 för Nora. Nora vinner i princip samtliga tekningar och kan fortsätta spela powerplay i Sunnes zon, efter 52 sekunder kan Kevin K trycka in 3-3 efter en kanonad mot Sunnes mål, tid 57:59.
Tredje perioden slutar 3-3, skottstatistik 11-8.

Matchen går till OT och spel 3 mot 3 där Nora visar att man är klart bäst och Sunne får knappt låna pucken. Kevin K avgör för Nora efter 64:25 och 3-0 i skott på mål för Nora i OT.
Miraklet i NEH-hallen har inträffat ????